Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Nα πεθάνει η αγελάδα του γείτονα!

Επιστρέφοντας στην Αθήνα μετά από ολιγοήμερο διάλειμμα. Ολιγοήμερο μεν, αλλά για σένα θα πρέπει να είναι αρκετό για να φορτίσεις τις μπαταρίες όλου του χειμώνα. Ενός χειμώνα που δείχνει περισσότερο να τρομάζει τους Έλληνες, παρά να τους εμπνέει να δημιουργήσουν καινούριους στόχους ή έστω να καταπιαστούν με τους παλιούς. Όπως ας πούμε να κινηθούν για να βελτιώσουν την αγελάδα που κατέχουν και ουχί να σκοτώσουν την αγελάδα του γείτονα.

Απέχοντας μερικές μέρες από τις εξελίξεις της επικαιρότητας γυρνάς και βλέπεις τα εξής

-Την Χρυσή Αυγή κι άλλο ανεβασμένη δημοσκοπικά .Δεν ξέρω αν οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες η όχι, αλλά νομίζω ότι όποιος κυκλοφορεί και συναναστρέφεται κόσμο εύκολα καταλαβαίνει ότι το 15% δεν το λες και πολύ.. μάλλον λίγο το λες.

-Μια φωτογραφία με ένα τσούρμο ξιπασμένους πολιτικάντιδες, πρώην δημοσιογράφους, τηλεβιβλιοπώλες, οικονομολόγους (?), τιποτάδες αλλά κατά βάση αλήτες να ζητωκραυγάζουν χαμογελαστοί επειδή πέτυχαν να απολύσουν αρκετές χιλιάδες (ακόμα) εργαζομένων.

-Τον Μάκη Βορίδη να ανεβαίνει πολιτικά με χίλια. Ο άνθρωπος που ήταν γενικός γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ, βαλμένος από τον ίδιο τον Παπαδόπουλο, αντικαταστάτης του Μιχαλολιάκου, υπέρμαχος της θανατικής ποινής και διεγραμμένος από την ένωση φοιτητών της νομικής λόγω της φασιστικής του Δράσης.

-Τον Σοιμπλε να επισκέπτεται την χώρα μας με ύφος φανερά γεμάτο ειρωνεία και ηδονή για τα δεινά που προκαλεί μέσω των συνεργατών του σε ένα ολόκληρο έθνος.

Αποφάσισα απλά να σταχυολογήσω 3-4 πραγματάκια που μου έκαναν εντύπωση επιστρέφοντας και όλα έχουν να κάνουν στην πηγή τους με την επιλογή που έχουν κάνει οι πολλοί.

Δεν ξέρω πραγματικά πώς ένας ολόκληρος πληθυσμός που ζει μέσα στην αμορφωσιά, θα μπορέσει να καταστεί ξαφνικά ικανός να αλλάξει την κατάσταση.

Μετράω τα κουκιά και δε μου βγαίνουν. Μετρώντας εκλογικά ποσοστά, το 50% των ψηφοφόρων σχεδόν έχουν ψηφίσει νεοφιλελε σχηματισμούς. Νούμερο που θα αυξηθεί.

Ενώ και για αυτούς που δεν ψήφισαν, δεν ελπίζω κάτι καλύτερο. Άν δεν πας καν να ψηφίσεις, τι άλλο μπορεί να περιμένει κάποιος να κάνεις.

Και μέσα σε όλα αυτά η αριστερά ακούγεται σαν ανέκδοτο.Την περίοδο μάλιστα που έχει ιστορικά υψηλά εκλογικά ποσοστά.

Αυτά.



ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου