Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Νιώσε ρε φίλε

   Nα που έρχεται πάντα αυτή η άβολη στιγμή. Γυροφέρνει στο μυαλό σου μέρες, κάτι θέλεις να γράψεις. Δεν ξέρεις τι. Βλέπεις μια τρομακτικά ζοφερή επέλαση της άρχουσας τάξης η οποία θαρρείς και υποχρεώθηκε στο έμπα του χρόνου να μας αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό. Και τι να γράψεις. Τα όποια εκφραστικά σου μέσα σιωπούν μάλλον μπροστά σ αυτό που δείχνει να αρχίνησε να ξετυλίγεται.

    Ο Στρατούλης είναι σχεδόν νεκρός μετά από ούτε θυμάμαι πόσες μέρες απεργίας πείνας. Την ίδια στιγμή επαγγελματικά κομματικά στελέχη που επιπλέουν σαν σκατούλες στο νερό κοιτάνε που θα παραχωθούν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Οι κοκορομαχίες των Σαμαροβενιζέλων με υποψιάζουν πως κάτι ετοιμάζονται πάλι να ξεπουλήσουν καθώς ο Άδωνης ουσιαστικά αποκλείει από το εναπομείναν ΕΣΥ χιλιάδες ανθρώπων και πλέον αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πως ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να σε στείλει. Ευρώπη 2014.

    Είναι εκπληκτικό εν τω μεταξύ ότι ρίχνοντας μια ματιά όξω από την μπόχα την δικιά μας, πίσω από τα πιονάκια που στήνουν εδώ την παράσταση τους, στην πραγματική μας κυβέρνηση δεν διαφαίνεται πουθενά πρόθεση για βελτίωση της κατάστασης παρα μόνο για χειροτέρευση. Θα ισοπεδωθούμε έως ότου να μην μείνει τίποτα. Κάτι λίγοι άνθρωποι με γνώση, συμπόνοια και αντίληψη προσπαθούν να ορθώσουν λόγο εκεί όξω, αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς οι Έλληνες δεν πείθουμε και πολύ για την δυσάρεστη θέση στην οποία βρισκόμαστε.

    Βαρέθηκα να ψάχνω να ονομάσω την αδιαφορία και τον στ αρχιδισμό των Ελλήνων κάπως. Έχει ειπωθεί με κάθε πιθανό τρόπο. Έχει χάσει πια το νόημα του. Έχουμε υποστεί τεράστια συντριβή. Σωματική, ηθική, πνευματική. Δεν έχουμε πλέον στόχο κάτι άλλο πέραν της επιβίωσης. Έχουμε απολέσει πραγματικά την ελάχιστη ηθική που μας είχε απομείνει μετά το πέρασμα του γκλάμουρους από την συνείδηση μας. Κυβερνόμαστε από απερίγραπτα γελοίους εγωπαθείς τύπους.

    Μη μου πει κανείς ότι στο πρόσωπο του Βενιζέλου δεν αναγνωρίζει τον μεγαλοεργολάβο με την μπόρσε, στου Σαμαρά τον πρώην ΔΑΠίτη νυν λέκτορα και μετ έπειτα πρύτανη ενώ στου Άδωνη τον αγαπημένο του συνάδελφο-παιδί της σφαλιάρας.

   Η ζωή όλων μας έχει έρθει τούμπα. Άλλοι αυτοκτονούν, άλλοι το ρίχνουν στα ναρκωτικά, άλλοι φεύγουν. Οικογένειες διαλύονται, συνειδήσεις διαφθείρονται, όνειρα κάνουν φτερά. Σήκωσε επιτέλους τα τεράστια τριχωτά αρχίδια που υποστηρίζεις ότι έχεις και τράβα πάλεψε. Για σένα, τα παιδιά σου, τον διπλανό σου. Όλα σβήνουν.

Νιώσε ρε φίλε επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου