Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Tα άκρα της επιβίωσης μας

Πρέπει να βγάλω το καπέλο σε όλους όσους μελέτησαν με πάθος τόσα χρόνια τον τρόπο της προπαγάνδας και της τηλεκατευθυνόμενη σκέψης και συνείδησης.
Βλέπω ανθρώπους που μέχρι εχθές είχαν πράγματι την ικανότητα της υγιούς σκέψης και διανόησης να μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με τον εκάστοτε πρετεντέρη.

Η θεωρεία των δύο άκρων ήρθε στη ζωή μας μαζί με τα μνημόνια κάπου το 2011 με συγκεκριμένο σκοπό και στόχο τον οποίο και κατάφερε.Εμφανίστηκε την στιγμή ακριβώς που υπήρχε η ανάγκη δύο πολύ συγκεκριμένων πραγμάτων.

1ον.Να ξεπλυθεί η Χρυσή Αυγή ώστε να πεισθεί περισσότερος κόσμος να την υποστηρίξει.
2ον.Να ενοχοποιηθεί το λαϊκό κίνημα το οποίο εκείνη την εποχή είχε μόλις αρχίσει να ξυπνάει.

Η αλήθεια είναι οτι υπήρχε τεράστιο πρόσφορο έδαφος και γι αυτό τόσο εύκολα πέρασε με την βοήθεια των ΜΜΕ.
Απευθύνθηκε σε ένα λαό φοβισμένο,με τεράστιο έλλειμμα κοινωνικής και ιστορικής μόρφωσης που είχε ξεχάσει πως πρέπει να αγωνίζεται γι αυτά που του ανήκουν.

Η βία όπως και κάθε λέξη και έννοια δέν μας λέει τίποτα απολύτως.Και σίγουρα δέν είναι άκρο από μόνη της.Για να ορίσεις μια πράξη ως ακραία συμπεριφορά πρέπει να υπολογίσεις πάρα πολλούς παράγοντες που συντελούν στη δημιουργία της.

Είναι ακραίο να χρησιμοποιείται η βία ως μέσο επιβολής της εξουσίας.
Είναι ακραίο να χρησιμοποιείται η έως θανάτου βία ως τρόπος εκφοβισμού ολόκληρων κοινωνικών ομάδων.
Είναι ακραίο να χρησιμοποιείται η βία ως τρόπος προώθησης εταιρικών και λοιπών συμφερόντων.
Είναι ακραίο η βία να είναι ο τρόπος που επιλέγει η εξουσία να διαλύσει τις ζωές μας,τα όνειρα μας,τις κοινωνικές δομές μας.Να απειλεί την ίδια μας την ζωή μες τα μούτρα μας.

Προς απογοήτευση πολλών λοιπόν,δέν είναι ακραίο να αμυνθώ για τα αυτονόητα κεκτημένα μου.
Εκτός και άν η σωστή στάση όταν σου έρχεται ο Χρυσαυγίτης με το μαχαίρι είναι "σφάξε με πασά μου ν αγιάσω"

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ακόμη ως φαίνεται που δέν έχουν βιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει να μετράς τα λεπτά του ευρώ για να πληρώσεις το ενοίκιο.
Ούτε έχουν τολμήσει να κατέβουν στο δρόμο να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους απέναντι στις δυνάμεις καταστολής.
Ούτε φυσικά έχει πάει έξω απ το σπίτι τους να πετάξει απόβλητα ο Μπόμπολας.

Κανείς νοήμων άνθρωπος δέν είναι υπέρ της βίας.Και η μόνη ουσιαστική απάντηση στη βία είναι η πρόληψη.Η δημιουργία και καλλιέργεια σκεπτόμενων πολιτών με ήθος και όνειρα.Σήμερα όμως παίζεται η επιβίωση μας.

Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας.Οι λίγοι.Οι πολλοί μπορούν να κάτσουν να θεωρητικολογούν.Αν και καλό θα ήταν έως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τουλάχιστον,κάποια στιγμή να το βουλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου