Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πόθεν αίσχος

   Άκου να δεις. Δημοσιοποίηση του πόθεν αίσχους των βολευτών, την επομένη πρώην υπουργός επί χρόνια βολευτής ξάδελφος του "Σεμνά και ταπεινά" συλλαμβάνεται επειδή ουσιαστικά προσπαθεί να γλυτώσει κάνα δυχίλιαρο ευρώ και αμέσως μετά σκάει η απόλυση εργαζομένων της HOL.
    Σαν παραβολή ακούγεται. Δείτε πόσα λεφτά βγάζουν αυτοί που ψηφίσατε, πόσο διατεθειμένοι είναι να τηρήσουν τους νόμους τους, αλλά μην μιλάτε γιατί ορίστε τι θα πάθετε.
    Όλα τα κομμάτια του παζλ σιγά σιγά μπαίνουν στη θέση τους. Αυτό το χαρακτηριστικό δείγμα ηλιθίου που ονομάζεται Μιχάλης Λιάπης ήταν Υπουργός πολιτισμού. Δεν πιστεύω να αμφιβάλει κανείς ότι στον πολιτισμό μας αυτός αρμόζει για Υπουργός..Όπως και στην Υγεία, στην εργασία παντού.
   Ένα πράγμα όμως είναι σοκαριστικό και για τον πλέον καλοπροαίρετο και για τον πλέον ανόητο. Αν ένας άνθρωπος που έβγαλε τόσα φράγκα στη ζωή του δεν ενδιαφέρεται ούτε κατ ελάχιστο να μην γίνει ρόμπα για ένα και δυο χιλιάρικα, φαντάσου πόσο ελάχιστα θα τον ενδιέφερε τι θα συνέβαινε όταν περνούσαν από μπροστά του τόνοι κοινοτικά ευρώ, δωράκια από εταιρίες κλπ. Στην τελική θα έφευγε για καμιά Βραζιλία(ονόματα δε λέμε οικογένειες δέ θίγουμε).
   Δεν είναι μόνο τα τεράστια ποσά που λαμβάνουν ως μισθό. Είναι οι φοροαπαλλαγές, οι διευκολύνσεις, οι επιτροπές, οι πληρωμένες βενζίνες και κινητά, τα έξοδα των βολευτικών τους γραφείων και πλειάδα αυλικών υποστηρικτικών υπαλλήλων. Και όλα αυτά ενώ στρέφονται κατά του ίδιου του πολιτεύματος της Δημοκρατίας και της ευημερίας των πολιτών. Δηλαδή αν έκαναν καλά την δουλειά τους πόσα φράγκα θα ήθελαν να βγάζουν;
   Ζάπλουτοι αιρετοί, έμμισθοι υπάλληλοι επιχειρηματικών συμφερόντων, απατεωνίσκοι που παρασιτούν αναδυόμενοι σε ένα σάπιο σύστημα που μόνο σκοπό έχει την πνευματική και σωματική υποδούλωση μας εκμεταλλευόμενο τον φόβο μας. Τηλεοπτικοί γυρολόγοι, πλασιέ του εξυπνακίστικου γεμάτου βλακεία βλέμματος τους.
   Ευτυχώς για μας η βλακεία έχει ένα θετικό. Δεν δύναται να αναγνωρίσει την σχέση ανάμεσα στο ύψος της Ύβρις και της Νέμεσις. Νομίζει πως είναι αήττητη.

Καλή τύχη.


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου