Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Φασιστονήσι

Αναγούλα μου ήρθε το πρωί καθώς διάβαζα τις πρωινές ειδήσεις. Κι άλλος θάνατος, περισσότερος θάνατος. Μετανάστες πνίγονται ολόγυρα μας με τις ευλογίες του "συμφέρει καλύτερα οικονομικά να πνίγονται" Υπουργού.

Σήμερα μάθαμε και κάτι άλλο. Οι μπάτσοι (το 50% του εκλογικού ποσοστού της Χρυσής Αυγής) με εντολή άνωθεν αντί να διασώσουν τους μετανάστες προσπάθησαν να τους μεταφέρουν εκτός των Ελληνικών χωρικών υδάτων και να τους παρατήσουν εκεί να πνιγούν.

Τελικά το σκάφος τους ανατράπηκε σε Ελληνικό χώρο και έτσι αναγκάστηκαν να τους πνίξουν μόνοι τους κλωτσώντας τους πίσω στην θάλασσα.

Νιώθω αηδία, ντροπή, θυμό. Από κάθε πόρο του δέρματος μας αναβλύζει βαθιά μέσα από τον πυρήνα της ύπαρξης μας φασισμός. Στην χώρα που ναζιστές είναι στο κοινοβούλιο και ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να θυμίσει με το υφάκι του νταβατζή στην Τρούμπα είναι απόλυτα λογικό οι μπάτσοι να προσπαθούν να σκοτώσουν ανθρώπους με κάθε ευκαιρία.

Και ένα ολόκληρο κομμάτι της κοινωνίας να τους χειροκροτά για την "μαγκιά" τους αφού τώρα λιγότεροι μετανάστες θα έρθουν να της πάρουν τις δουλειές.

Αλλά τι αναρωτιέμαι; Ο καρατζαφέρης που βλέπει τρία στελέχη του να είναι πρωτοκλασάτοι πλέον Νεοδημοκράτες το είχε πει ξεκάθαρα. Να τορπιλούνται. Και παρά την τόσο απάνθρωπη αυτή δήλωση ήταν στη βουλή. Και όχι μόνο αυτό αλλά η ιδέα του είχε τόσους υποστηρικτές που παρ ότι αυτός πλέον ξόφλησε, η ιδέα του εφαρμόζεται.

Δεν ξέρω γιατί οι μπάτσοι είναι αυτοί που είναι και δεν με νοιάζει. Δεν με νοιάζει ούτε αν η μάνα τους τους έδερνε όταν ήταν μικροί, ούτε αν τους πήδαγε ο μπαμπάς τους στα κρυφά, ούτε αν τους έχωνε κάνα κωλοδάχτυλο ο θείος τους. Με νοιάζει ότι πεθαίνουν συνέχεια άνθρωποι από τα χέρια τους και η δικαιοσύνη δεν αντιδρά.

Θλιβερά μίζερα υπανθρωπάκια έχτισαν τον Ελληνικό πολιτισμό εν έτη 2014 και αν κάτι τους πρέπει είναι ο συνολικός αφανισμός από προσώπου γης μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος που έλεγε και μια ψυχή πριν μπει φυλακή.

Χάσαμε την ανθρωπιά μας, τα χάσαμε όλα. Ψόφος. Σε όλους.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Αντώνηss and the gang

O Aντώνηss έθεσε ευθέως το ζήτημα της πίστης στο θεό στον Τσίπρα στριμόχνωντας τον στα σχοινιά. Μετά την ομολογουμένως πολύ πετυχημένη πρωθυπουργία του η οποία κατα βάση κινήθηκε από τη συνομιλία του ίδιου με τον θεό, θεωρεί και σωστά ότι θα ήταν θανάσιμο αμάρτημα εφάμιλλο της απληστίας και της αλαζονείας(με τα οποία ο Αντώνηss μας δεν έχει καμία σχέση, τυχαία μου ήρθαν στο μυαλό)να επιτρέψει σε κάποιον άπιστο να καθίσει στον πρωθυπουργικό θώκο.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες για την στάση που θα κρατήσουν οι πνευματικοί πατεράδες της χώρας Άνθιμος και Πειραιώς. Λέγεται ότι ο Άνθιμος θα ζητήσει από τον Τσίπρα ξεκάθαρη δήλωση μεταναστευτικών φρονημάτων και πιο συγκεκριμένα θα απαιτήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτάξει τον όρο μετανάστες και εφ εξής να χρησιμοποιεί τους όρους "γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες" και "αραπάδες του κερατά". Ταυτόχρονα ο Πειραιώς με μία κίνηση ματ θα φέρει στην Κουμουνδούρου κίνηση υπογεγραμμένη από το ποίμνιο με τίτλο "Κανείς βρωμόπουστας με σύμφωνο συμβίωσης" καθώς ετοιμάζεται να επανιδρύσει την ιερά εξέταση Πειραιώς και περιχώρων. 

Κλήρος και πολίτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την πολιτική αρένα της χώρας αναμένοντας να δουν ποιος θα κερδίσει για να ξέρουν με ποιανού το μέρος θα πάνε. Σαφώς είναι γοητευτική η ιδέα να παραμείνει ο Αντώνηss και η συμμορία του στην κυβέρνηση προκειμένου να μην μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές. Το πρόβλημα είναι όμως ότι σύντομα ο Αντώνηss και όποιος κινείται στα πέριξ θα είναι στη φυλακή αφού θα τον πετάξουν αμέσως μόλις κάνει την δουλειά που θέλουν οι πραγματικοί μας κυβερνήτες. Αυτή η σκέψη δεν αρέσει στους νοικοκυραίους που είναι γεννημένοι Ελληναράδες νικητές και πλέον αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι τον ΣΥΡΙΖΑ που σε λίγο θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να τους εξασφαλίσει μια θέση στο δημόσιο.

Αγόρια και κορίτσια αν υπάρχει θεός έχει σίγουρα αποστρέψει το βλέμμα του απο την Ελλάδα. 

Είμαστε μόνοι μας με πρωθυπουργό έναν ημίτρελο με παραλήρημα μεγαλείου. Βοήθεια μας.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ψήφισε και πάλι Σαμαρά. Μπορείς

Πάλι τα ίδια. Χωρίς καμία απολύτως παραλλαγή, εκτός από αυτή των προσώπων, βαδίζουμε προς τη νέα εκλογική αναμέτρηση. Έξω έχει ξεκινήσει η καταστροφολογία, εδώ συλλάβανε μερικά ψοφίμια ως θυσία στο εκλογικό σώμα να πιστέψει ότι υπάρχει δικαιοσύνη ενώ προς τον Απρίλη θα μοιράσουν μερικά ψίχουλα σε σχέση με τα τρις που έχουν φάει.

 Ένα μεγάλο μέρος τότε του σκεπτόμενου αμόρφωτου συνοθυλεύματος που αποκαλούμε Ελληνικό λαό θα αρχίσει τις ενδελεχείς και σε βάθος μικρο-μακρό οικονομικές αναλύσεις καθώς βέβαια και τα καφενειακά debates για τις γεωπολιτικές συμμαχίες της πατρίδας. Άσχετα που αυτός ο όχλος μικροαστών μπατίρηδων έχει τόση γνώση επί του θέματος όση έχει και ο Αντώνης περί της διακυβέρνησης της χώρας.
    
Και μίας και τον έφερε η κουβέντα έχει τρομερή πλάκα ο τρόπος με τον οποίο διασύρουν τον Έλληνα φασίστα "πρωθυπουργό" οι ξένοι φασίστες. Ακόμη πιο μεγάλη πλάκα δε έχει το πώς ο κουτσαβάκης "πρωθυπουργός" χάνει το πνεύμα και την περισσή μαγκιά κλανιά και κάνει αμέσως το δάχτυλο που συνεχώς μας κουνάει γλειφιτζούρι.
   
Έχω αποφασίσει να παρακολουθήσω τις εκλογικές εξελίξεις φέτος χωρίς να θυμώσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά είμαι σίγουρος πως η σήμερα πεθαμένη Νέα Δημοκρατία θα ανακτήσει τα εκλογικά της ποσοστά και θα καταφέρει να κάνει ντέρμπι μια εκλογική διαδικασία στην οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει δικαίωμα συμμετοχής καθότι σε μία δημοκρατική χώρα σύσσωμη θα ήταν στη φυλακή.
    
Κόβω το κεφάλι μου (πάνω και κάτω) ότι ο Έλληνας πάλι θα τσιμπήσει στην "επίθεση" των ΜΜΕ, η οποία για να τα λέμε και σωστά δεν πείθει ούτε μυαλό λωβοτομημένου δίχρονου. Τον Έλληνα όμως τον πείθει. Γι αυτό δεν θα τα στοιχηματίσω τα κεφάλια μου. Είμαι αρκετά αλαζόνας για να ξέρω πως είναι  πιο χρήσιμα από του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου.
    
Έλληνα ετοιμάσου για την επανάσταση σου.
   
 Ψήφισε και πάλι Σαμαρά. Μπορείς.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Αυτό που ζούμε είσαι εσύ

Ελλάδα 2014.

Η προηγούμενη γενιά ανέλαβε τα ηνία και οδήγησε την κοινωνία στα βράχια. Παραδίδει στο σήμερα ένα κόσμο συντρίμμια. Η μάλλον δεν παραδίδει. Κάνει ότι μπορεί για να συνεχίσει να τα κρατάει. Νομίζει ότι ο χρόνος είναι αιώνιος, ότι θα κοροϊδεύει για πάντα. Τους άλλους και τον εαυτό της. Η πληγή είναι βαθιά. Δε νομίζω πως θα καταφέρουμε να συγχωρήσουμε ποτέ όπως επίσης δεν πιστεύω ότι θα δείξουμε έλεος στους απερχόμενους οι οποίοι ήδη πετάνε στη φωτιά εξιλαστήρια θύματα νομίζοντας ότι θα την γλυτώσουν. Όσο πιο πολύ τους παρατηρώ να αποθρασύνονται, τόσο περισσότερο πείθομαι για το άσχημο τέλος που τους επιφυλάσσει η αλαζονεία τους.

Η σκιά που θα καλύψει την μικρή γωνία μας εδώ στην άκρη της μεσογείου για τα επόμενα πολλά χρόνια θα είναι βαριά. Μια αγιάτρευτη πληγή θα παραμείνει στην καρδία όλων μας. Η προδοσία είναι αισχρή, ο πόνος αβάσταχτος, η θλίψη απέραντη. Η ψυχή των ανθρώπων εδώ και καιρό είναι πιο μαύρη απ το σκότος το ίδιο. Στην Ελλάδα των εκατομμυρίων ανέργων, των γονιών που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, των συνταξιούχων που δεν έχουν χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε μια Ελλάδα που το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια έχει εντελώς διαγραφεί από την σκέψη των ανθρώπων που κατοικούν στα χώματα της κάτι πολύ βίαιο ετοιμάζεται να αναδυθεί μέσα από τα πιο ξεχασμένα κελιά της ψυχής μας.

Ένα πτώμα η Ελλάδα. Οι άνθρωποι της τα σκουλήκια που την κατατρώγουν και από πάνω της καθώς αποσυντίθεται γελούν αυτάρεσκα ανήθικοι, ημίτρελοι, αλαζόνες υπάνθρωποι ευχαριστημένοι που η δολοφονία επετεύχθη. Δίχως να ξέρουν. Δίχως να θέλουν να μάθουν αυτό που πρόκειται να τους συμβεί όταν η σήψη θα αρχίσει να τους αγγίζει. 

Κάτι βράδια σαν αυτό χάνω την πίστη μου στους ανθρώπους. Πιστεύω πως δεν θα δω ποτέ την αλλαγή για την οποία τόσο πολύ διψάω.

Σκέφτομαι πως αν όλοι όσοι αντιμετωπίζουμε την απάνθρωπη πραγματικότητα των νόμων που έχει επιβάλει το χρήμα, παραμερίζοντας τον παράγοντα άνθρωπο, μαζευόμασταν ένα βράδυ και απλά φυσάγαμε προς τα πέρα, ο αέρας θα ελάφρωνε στο λεπτό. 

Κι όμως δεν συμβαίνει. 

Είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που θα μπορούσαν ποτέ να μας χωρίσουν.

Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στο όνειρο, στη δημιουργικότητα.
Το δικαίωμα σε ένα καλύτερο κόσμο.

Αποτραβήξου από την πραγματικότητα για ένα λεπτό. Ρίξε μια καλή ματιά προς τα μέσα. Συνειδητοποίησε την δύναμη σου. 

Αυτό που ζούμε είσαι εσύ.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

EL EMPLEO/Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Χωρίς λόγια. Η σύγχρονη δυτική κοινωνία σε ένα σοκαριστικό πεντάλεπτο βίντεο. Για όποιον αντέχει να δει την αλήθεια της ζωής μας κατάματα. 

Πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς.




Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Νιώσε ρε φίλε

   Nα που έρχεται πάντα αυτή η άβολη στιγμή. Γυροφέρνει στο μυαλό σου μέρες, κάτι θέλεις να γράψεις. Δεν ξέρεις τι. Βλέπεις μια τρομακτικά ζοφερή επέλαση της άρχουσας τάξης η οποία θαρρείς και υποχρεώθηκε στο έμπα του χρόνου να μας αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό. Και τι να γράψεις. Τα όποια εκφραστικά σου μέσα σιωπούν μάλλον μπροστά σ αυτό που δείχνει να αρχίνησε να ξετυλίγεται.

    Ο Στρατούλης είναι σχεδόν νεκρός μετά από ούτε θυμάμαι πόσες μέρες απεργίας πείνας. Την ίδια στιγμή επαγγελματικά κομματικά στελέχη που επιπλέουν σαν σκατούλες στο νερό κοιτάνε που θα παραχωθούν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Οι κοκορομαχίες των Σαμαροβενιζέλων με υποψιάζουν πως κάτι ετοιμάζονται πάλι να ξεπουλήσουν καθώς ο Άδωνης ουσιαστικά αποκλείει από το εναπομείναν ΕΣΥ χιλιάδες ανθρώπων και πλέον αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πως ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να σε στείλει. Ευρώπη 2014.

    Είναι εκπληκτικό εν τω μεταξύ ότι ρίχνοντας μια ματιά όξω από την μπόχα την δικιά μας, πίσω από τα πιονάκια που στήνουν εδώ την παράσταση τους, στην πραγματική μας κυβέρνηση δεν διαφαίνεται πουθενά πρόθεση για βελτίωση της κατάστασης παρα μόνο για χειροτέρευση. Θα ισοπεδωθούμε έως ότου να μην μείνει τίποτα. Κάτι λίγοι άνθρωποι με γνώση, συμπόνοια και αντίληψη προσπαθούν να ορθώσουν λόγο εκεί όξω, αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς οι Έλληνες δεν πείθουμε και πολύ για την δυσάρεστη θέση στην οποία βρισκόμαστε.

    Βαρέθηκα να ψάχνω να ονομάσω την αδιαφορία και τον στ αρχιδισμό των Ελλήνων κάπως. Έχει ειπωθεί με κάθε πιθανό τρόπο. Έχει χάσει πια το νόημα του. Έχουμε υποστεί τεράστια συντριβή. Σωματική, ηθική, πνευματική. Δεν έχουμε πλέον στόχο κάτι άλλο πέραν της επιβίωσης. Έχουμε απολέσει πραγματικά την ελάχιστη ηθική που μας είχε απομείνει μετά το πέρασμα του γκλάμουρους από την συνείδηση μας. Κυβερνόμαστε από απερίγραπτα γελοίους εγωπαθείς τύπους.

    Μη μου πει κανείς ότι στο πρόσωπο του Βενιζέλου δεν αναγνωρίζει τον μεγαλοεργολάβο με την μπόρσε, στου Σαμαρά τον πρώην ΔΑΠίτη νυν λέκτορα και μετ έπειτα πρύτανη ενώ στου Άδωνη τον αγαπημένο του συνάδελφο-παιδί της σφαλιάρας.

   Η ζωή όλων μας έχει έρθει τούμπα. Άλλοι αυτοκτονούν, άλλοι το ρίχνουν στα ναρκωτικά, άλλοι φεύγουν. Οικογένειες διαλύονται, συνειδήσεις διαφθείρονται, όνειρα κάνουν φτερά. Σήκωσε επιτέλους τα τεράστια τριχωτά αρχίδια που υποστηρίζεις ότι έχεις και τράβα πάλεψε. Για σένα, τα παιδιά σου, τον διπλανό σου. Όλα σβήνουν.

Νιώσε ρε φίλε επιτέλους.