Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικος μεσαίωνας

Σκίζει η μικρή μας πολιτεία.Παρατηρώ μια στασιμότητα.Μας έπιασε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μέρες που είναι,να μη μιζεριάζουμε.Εγώ μόλις μπει ο Δεκέμβρης θα σπάσω τον κουμπαρά να χυθούν τα χάλκινα που με τόσο κόπο μάζεψα,θα τα μετρήσω,θα τα πάω στο φούρνο της γειτονιάς που ξέρω πως τα θέλουν και θα κάνω τον Χριστουγεννιάτικο προγραμματισμό μου για τα δώρα.Ευτυχώς που υπάρχω κι εγώ να σπρώξω χρήμα στην αγορά αν και μου φαίνεται πως δέν φτάνω.

Δέν πειράζει όμως,έχω ελπίδα και πιστεύω ακράδαντα στο δόγμα του καπιταλισμού που είναι σε πλήρη εφαρμογή στην χώρα μας.Θα ξεπαστρέψουν τους μισούς από μας έτσι ώστε το κατά κεφαλήν εισόδημα να διπλασιαστεί.Μεγάλα μυαλά.Κι εμείς ακόμη πιο μεγάλα.Δέν κοιτάμε να μην ξεπαστρέψουν κανέναν μόνο κοιτάμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα ξεπαστρέψουμε τον δίπλα μπας και γλυτώσουμε.Έλληνες,σπουδαία φυλή.Και έξυπνη.Μέχρι και διαστημική βάση θα αποκτήσει.

Αλλά τώρα έρχονται Χριστούγεννα.Το εορταστικό πνεύμα θα χτυπήσει τα κεφάλια όσων ακόμη τα έχουν στη θέση τους.Άσε το άλλο.Τα Χριστούγεννα έχει δουλειές.Θα πάνε οι Έλληνες να δουλέψουν στα jumbo και στα public.Όχι για τα λεφτά,η πληρωμή είναι συμβολική.Θα πάνε για την Ελλάδα.Για να στηρίξουν αυτούς τους κολοσσούς οι οποίοι με τα έσοδα των εορτών θα στηρίξουν τα κρατικά ταμεία αλλά και τους ασφαλιστικούς φορείς.Είναι γνωστό πως εμείς οι Έλληνες έχουμε την αλληλεγγύη ως ύψιστο αγαθό.Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των εποχικών θα είναι γιατροί.Οι απολυμένοι του Άδωνι.

Παιδιά οργανωθείτε.Έρχονται Χριστούγεννα.Το ότι υπάρχουν πάντως,εμένα μου δείχνει πώς δέν υπάρχει θεός.Δηλαδή σοβαρά τώρα,μπορεί να πιστεύουμε πως κάποιος παντογνώστης,πανταχού παρόντας και τα συναφή θα έριχνε βλέφαρο προς Ελλάδα 2013 και θα έστελνε παρολ αυτά το γιο του να μας σώσει?Θα μας άφηνε να πνιγούμε στα σκατά μας.Προφανώς δέν μπορώ να ξέρω βιωματικά καταστάσεις σε άλλες εποχές πάρα μόνο την δική μου.Αναρωτιέμαι όμως.Ακόμη και στο μεσαίωνα,την υποτιθέμενη  πιο σκοταδιστική εποχή της ανθρώπινης φυλής υπήρχαν άνθρωποι που καιγόντουσαν ζωντανοί από τα καθεστώτα για τις απόψεις τους.Σήμερα,τόσους αιώνες μετά,ξέρετε κάποιον που να έχει το οποιοδήποτε καθεστώς ανάγκη να τον κυνηγήσει τόσο για την στάση ζωής του και τις θέσεις του;Εγώ όχι.

Καληνύχτα.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εθνική υπερηφάνεια

Μετά από μια μαύρη τετραετία για τους Έλληνες, ήρθε η στιγμή που επιτέλους μπορούν να πάρουν ανάσα ζώντας επαναλαμβανόμενες στιγμές μεγαλείου.

Μέχρι τώρα πίστευα οτι οι Έλληνες είχαν μνήμη χρυσόψαρου. Από τούδε και στο εξής πρέπει να βρω νομίζω νέο ορισμό.

Αφήσαμε πίσω μας την δολοφονία του Φύσσα, τόσο που έσπευσαν οι Πασπίτες να την καπηλευτούν. Αφήσαμε πίσω μας τα δύο μπουκαρίσματα των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Αφήσαμε πίσω μας το νέο μνημόνιο που έρχεται καλπάζοντας. Αφήσαμε πίσω μας την φυλάκιση των μαφιόζων της Χρυσής Αυγής. Τόσο πίσω κι αυτό που τα εκλογικά τους ποσοστά πάνε καλά. Αφήσαμε πίσω μας την δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών καθώς και την υποτιθέμενη προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης.

Να μου πεις εδώ τους εαυτούς μας έχουμε αφήσει πίσω. Η πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα θα σκότωνε ωστε να γίνουν οι ζωές μας όπως ήταν τέσσερα χρόνια πριν. Δηλαδή άνευ ουσίας, σε μια χώρα διεφθαρμένη πατόκορφα αλλά με θελκτική βιτρίνα, λεφτά και lifestyle.

Τώρα όμως όλα αυτά αλλάζουν.

Οι Έλληνες με περίσσιο πάθος απέδειξαν ότι έχουν μέταλλο μαραθωνοδρόμου όπως ο πρώην πρωθυπουργός τους σ αυτό το πανηγυράκι που αρνήθηκε την συμμετοχή σε παραολυμπιονίκες. Είναι πάντως να απορείς πώς γίνεται να αρνούνται την συμμετοχή στους ολυμπιονίκες λόγω του κινδύνου που δημιουργούν (;) στους υπόλοιπους συμμετέχοντες τα αμαξίδια τους ενώ επιτρέπουν την συμμετοχή σε κάποιον τόσο ηλίθιο, που προσπάθησε να φτιάξει με τα χέρια την αλυσίδα του ποδηλάτου του εν κινήσει. Αυτό δε λέγεται επικίνδυνη βλακεία? (τυχαίο το παράδειγμα, λέμε τώρα..)

Οι Έλληνες πραγματοποίησαν μεγαλειώδη πορεία υπό το βλέμμα 7000 αστυνομικών σαν να κάνουν παρέλαση για να τιμήσουν τους νεκρούς του πολυτεχνείου. Γιατί τους ζωντανούς τους βρίζουν απ το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι γνωστό άλλωστε. Άν ήσουν στο πολυτεχνείο το 73 και δέν σε σκότωσαν οι φασίστες, είσαι λαμόγιο που μας κυβέρνησες ως σήμερα και κοίτα που φτάσαμε. Λες και όσοι κυβέρνησαν είναι διορισμένοι και όχι εκλεγμένοι...

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές με την βοήθεια των χιλιάδων φιλάθλων με τις χλαμίδες, απέκλεισαν την Ρουμανία και πήραν το εισιτήριο για το μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Η Ελληνική ομάδα,αυτό το κόσμημα του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος θα πάει στο Ρίο για να χορέψει σάμπα την Βραζιλία του Νειμάρ μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των εκατομμυρίων βραζιλιάνων που ζουν σε παραγκουπόλεις κάτω από το όριο της φτώχειας με τις γυναίκες τους και τις κόρες τους να κάνουν πεζοδρόμιο (ο σύγχρονος καπιταλισμός (ηλίθιε) το έχει βαφτίσει σεξοτουρισμό παρεπιτόντως). Βέβαια μην ρωτήσεις ποιος θα πληρώσει τα έξοδα του χορού....

Φυσικά το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ σύντομα θα είναι κυβέρνηση! Τα έχει κάνει όλα σωστά. 'Εχει απολέσει το αριστερό του ρεύμα, έχει μηδενική παρέμβαση στην κοινωνία, έχει πάρει το χρίσμα των Αμερικάνων, κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πηδήξουν από το καράβι και να βρουν στεριά σ αυτόν και με την συνεργασία και υποστήριξη του Φώτη (της υπεύθυνης αριστεράς ντε) που όπου δει φως μπαίνει και αυτού του τσούρμου ανόητων που ακούει στο όνομα ΑΝ.ΕΛ σαλπάρει για την εξουσία.

Αγαπητοί Έλληνες αν δέν κουνήσετε τον κώλο σας από τον καναπέ, κανείς δε θα κάνει την δουλειά για σάς.

Αγαπητέ Αλέξη,με σκατά λουκουμάδες δεν έφτιαξε κανείς.

Αγαπητέ Pablito μπράβο που ακόμη χαμογελάς. Γιατί το πιο σπουδαίο ίσως κομμάτι στη δομή μιας τραγωδίας είναι το τέλος. Η κάθαρση...

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τα πάντα ρεί(η έτσι θα πρεπε)

Ας είμαστε ειλικρινείς.Πάλι θέλω να κράξω.Δυσκολεύομαι όμως να εντοπίσω το στόχο.Ελπίζω να ξετυλίξω το κουβάρι πληκτρολογώντας.

Το θέαμα ενός(μόνο στον τίτλο)πρωθυπουργού του 25% την Κυριακή το βράδυ μου δημιούργησε αμηχανία.

Η πραγματικότητα είναι πως δέν έχω λόγια για να εκφράσω πραγματικά το αίσθημα της παγωμάρας βλέποντας τον πάτο του "Πρωθυπουργού" μας.Μόνο σκόρπιες σκέψεις.

Κάθε μικρή η μεγάλη γωνίτσα στον κόσμο είναι μια όμοια κουκκίδα μεγενθυμένη σε σχέση με τον μικρόκοσμο ή σε σμίκρυνση σε σχέση με τον μακρόκοσμο.
Τα ηλεκτρόνια γυρίζουν γύρω από τον Πυρήνα του ατόμου όπως οι άνθρωποι γύρω από τον πλανήτη,όπως οι πλανήτες γύρω από τον ήλιο,όπως ο ήλιος γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας.

Τι θέλω να πω?Προς όποια κατεύθυνση και να κοιτάξεις βλέπεις έναν καθρέφτη.Η αλλιώς μια μορφή ενός προϋπάρχοντα σχηματισμού.

Έτσι και στην κοινωνία.Τις ροπές που έχει μία κοινωνία τις συναντάς σε όποιο σημείο της και να βρεθείς.Στο δρόμο,στην καφετέρια,στο σινεμά,στην εκκλησία,στο στρατό,στο δημόσιο,στο πάρκο,στη φιλία,στη συντροφικότητα,στο μπουρδέλο,στη βουλή...

Τι "πρωθυπουργό" λοιπόν περιμένεις από μία κοινωνία πολιτών οι οποίοι ποτέ στην πραγματικότητα δέν ενδιαφέρθηκαν να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα από τον διπλανό τους.Απλά απαξίωναν την δουλειά του διπλανού και με το κατάλληλο "δόντι" ήταν από "πάνω".

Το ίδιο έκανε ο Σαμαράς.Με το κατάλληλο βύσμα πήρε την δουλεία και παραμένει εκεί απαξιώνοντας τους πάντες.Δέν τον ενδιαφέρει να είναι πρωθυπουργός σε μία χώρα νεκρών.Τον ενδιαφέρει απλά να είναι πρωθυπουργός.Όπως οι ναρκομανείς.Στα τελικά στάδια δεν τους νοιάζει τι θα βάλουν στις φλέβες τους,αρκεί κάτι να βάλουν.Μ αυτό τον τρόπο τους "στέλνουν" πλέον και οι έμποροι όταν έχουν περάσει σχεδόν "απέναντι"....

Ok,δέ θα κράξω.Θα πω όμως το εξής.Πρέπει να αρχίσουμε έστω να κινούμαστε.

Το παλιό φεύγει και το ξέρει.Γι αυτό βρίσκεται σε πανικό.Περιμένει απλά την τελειωτική δόση,την "καθαρή".Εμείς είμαστε αυτή.

Δέν χρειάζεται να αλλάξουμε την ζωή μας μέσα σε μια μέρα.Κάτι μικρό από τον καθένα αρκεί.

Κανείς δέν μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα μαραθωνοδρόμος ενώ πέρασε όλη του την ζωή στον καναπέ.Πρώτα θα σηκωθεί και θα αρχίσει να περπατάει.Τα υπόλοιπα θα έρθουν σαν να περίμεναν από πάντα.

Αλλά πρέπει να γίνει τώρα.Πριν τον βρει το έμφραγμα ανάσκελα στον καναπέ....

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

The boy-κοψε το χερι(εμπνευσμενο...)ενα σύγχρονο ρεμπέτικο

Ήλιος, θάλασσα, ακτινοβολία, σαρκοφαγία, παχυσαρκία, χριστιανισμός, οικογένεια, εξοχική κατοικία.Ημερομηνία γέννησης 22 Φεβρουαρίου 1981 Κωδικός Ορφεας ΒΑ2019 Ενημερώνεστε οτι η αναφορά σας ηχογραφείται σε 3, 2, 1

Χιονίζει στην Ακρόπολη στάχτες απο καμμένη σάρκα δρόμοι κυβερνώνται από τα αδέσποτα σκυλιά η βουλή έγινε απλά ουλή το αίμα που πηγάζει από αυτή δροσίζει τους ποντικούς στους σκοτεινούς υπονόμους του συντάγματος και οι άνθρωποι στις ασφαλείς ταράτσες των ξενοδοχείων κάνουν ηλιοθεραπεία μέχρι θανάτου.Σηκωμένα χέρια, δακρυσμένα λόγια χίλια μεσημέρια νυσταλέα βαριά, παραμιλώ για τις γυναίκες που προσπάθησαν το αγόρι να φιλήσουν χωρίς να το αγαπούν μανα παραμιλώ.

Κόψε το χέρι, κόψε το χέρι, κόψε το χέρι, κόψε το χέρι, κόψε το χέρι, κόψε το χέρι, κόψε το χέρι μανα μου θα έρθουν να σου πουν ότι με είδαν, ότι με είδαν, ότι με είδαν όχι δεν έκλαψα σε τάφο αδειανό πήρα τα όπλα με μπλε ακτίνες, με μπλε ακτίνες κοίτα τα χέρια μου, δεν τα άπλωσα στη γλώσσα που όλα τα λιώνει, που όλα τα λιώνει, που όλα τα λιώνει δε με αγγίζουν οι αποφάσεις του συνόλου είπα θα αλλάξει, είπα να αλλάξει, είπα να αλλάξει είπα να πέσει το κεφάλι που φοβίζει όλον τον κόσμο, τον τρομοκόσμο, τον τρομοκόσμο όλον τον τρόμο τον επέρασα μονάχος στο άδειο κελί μου άδειο κελί, άδειο κελί, άδειο κελί με μια τεράστια ψυχή μιλώ για τον Νικο, μιλώ για το Νικο, μιλώ για το Νικο έμεινε ο μόνος που αντίκρισε το χείλος δε θα μιλήσει η πέτρα είναι η φύση, η πέτρα είναι η φύση δε θα καρφώσει τους συντρόφους τα γουρούνια πως χαμογελάει, η ελπίδα πετάει, πως χαμογελάει λένε είναι ο μονος που προσπέρασε το χείλος

Παιδιά με ρουκέτες, παιδιά με ρουκέτες, παιδιά με ρουκέτες παιδιά που έχουν ράψει την ευθύνη τους στο στήθος υπάρχουν νεκροί, χιλιάδες νεκροί υπάρχουν νεκροί, πάντα υπήρχαν,δεν υπάρχει πως και γιατί. Γιατί πονάει, γιατί πονάει, γιατί δε λέει να σε λένε σκουπιδιάρη και να σε φτύνουν, και να σε χύνουν, νεκροί δε θα γίνουν δε θα σ αφήνουν να πεθαίνεις στην παράγκα, στο κλειστό μαγαζί κλειστό μαγαζί, κλειστό μαγαζί κουβάρι έγινε η τρέλα κι η κιθάρα ρυθμός του πόνου, ρυθμός του πόνου, ρυθμός του πόνου μπας και ξυπνήσουνε οι άρρυθμοι από τη λήθη δεν έχει ήλιο, δεν έχει ήλιο, δεν έχει ήλιο μόνο τουρίστες να τους σπάσουμε στο ξύλο η τουαλέτα, η τουαλέτα, η τουαλέτα η τουαλέτα, η Ελλάδα η ξεκωλιάρα η πιο φθηνά, η πιο φθηνή, η πιο φθηνή η πιο φθηνή πουτάνα που έχω ερωτευτεί γιατί δεν φεύγω, γιατί δεν φεύγω, γιατί δεν φεύγω γιατί η σαπίλα με έχει λούσει με βενζίνη κάποιος να ανάψει, κάποιος να ανάψει κάποιος να ανάψει το σπίρτο της αναμονής για τη συνέχεια.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

SILVER ALERT-Ντροπή αγνοείται

O ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους Έλληνες σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Οι σκέψεις πάντα οι ίδιες.

Να κατέβω να υπερασπιστώ έναν λαό λοβοτομημενων?Θα κατέβω.Δεν μου πάει να κάτσω σπίτι.Και αν...?

Κατεβαίνω.Τρεις κι ο κούκος.Για τους τρεις δεν είμαι σίγουρος,τον κούκο τον είδα σίγουρα.Μέσος όρος ηλικίας(του κούκου) άνω των πενήντα.Που είναι οι νέοι?Στα ΜΑΤ μάλλον...

Ο Λαφαζανης χαιρετίζει την συγκέντρωση κάπου πίσω μου.Την βλέπει μεγαλειώδη.Η εγώ η αυτός ζει σε παράλληλο σύμπαν.Τώρα νιώθω διπλά μαλάκας.Γιατί δεν καθόμουν σπίτι τελικά να δω CSI?Έτσι κι αλλιώς πάντα υπάρχει μια καλή δικαιολογία.Πάντα κάτι φταίει.

Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ,δε φταίει η Χρυσή Αυγή,δε φταίει ο Σαμαράς,δε φταίει ο καιρός.

Φταίει ο αδιάφορος,λοβοτομημένος,αναξιοπρεπής,χαφιές,γλοιώδης Ελληναράς.

Μάλλον και την επόμενη φορά θα είμαι στο δρόμο.Μάλλον και πάλι θα αισθάνομαι το ίδιο μαλάκας που λείπουν όλοι την στιγμή που παίζεται η επιβίωση μας.

Αλλα να σου πω κάτι τώρα σιχαμερέ Ελληναρά?

Άντε μου στο διάολο.Γελοίε τύπε!

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο κοινοβουλευτισμός στα πρόθυρα της αυτοκτονίας

Μετά απ όλα αυτά που έχουμε ζήσει φτάσαμε στην νύχτα την αποψινή.7/11/2013.

Η κατάληψη της ΕΡΤ διαλύθηκε τα ξημερώματα απο τα ΜΑΤ ενώ συνελήφθη και μια καγκελόπορτα για να μην ξεχνιόμαστε!Η επιτυχία των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ μου θυμίζει άλλες μεγάλες τη επιτυχίες όπως τότε με τον Πάσσαρη. Παρεκτράπηκα,συνεχίζω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής.Όλα τα κόμματα εξέδωσαν τις θέσεις τους για την κίνηση αυτή.

Οι ανακοινώσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ δέν χρίζουν σχολιασμού,αλλά ψυχιατρικής έρευνας όταν όλα αυτά τελειώσουν.Το κακό σ αυτή την περίπτωση είναι πως οι συγγραφείς τους δέν θα καταλήξουν στο τέλος στην φυλακή αλλά σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα με γκαζόν,δεντράκια και τσάμπα νόμιμα ναρκωτικά για το υπόλοιπο της ζωή τους.ΖΩΑΡΑ!

Ούτε όμως και στον Φώτη άρεσε η ιδέα διότι πιστεύει οτι μία κίνηση τέτοια θα διαταράξει την τέλεια κοινοβουλευτική αλλά και κοινωνική ηρεμία την οποία ζούμε.Ένας προσωπικός χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να αποδώσω στον Φώτη Κουβέλη για την στάση του τα τελευταία χρόνια(κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και λογική σε σχέση με την πολιτική του ιστορία)είναι σάλιαγκας.Η ίσως όχι.Το ζωντανό το σέβομαι απεριόριστα σε σχέση με το Φώτη.Ας τον χαρακτηρίσω απλά Φώτη.Τα επόμενα χρόνια θα ξέρουμε όλοι ποιον εννοούμε έτσι κι αλλιώς.

Το ΚΚΕ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή αποπροσανατολιστική.Είναι γνωστό πως η μόνη σοβαρή κοινωνική πυξίδα βρίσκεται στον περισσό μέσα σε μία σκοτεινή καταπακτή,θαμμένη και προστατευμένη ανάμεσα απο τα ιερά λείψανα των πρεσβυτέρων καθοδηγητών του ΚΚΕ.Είναι γνωστό στους μυστικιστικούς κύκλους πως θα παραμερίσουν τα κορμιά τους για να ζητήσουμε την πολυπόθητη πυξίδα που θα μας οδηγήσει στο Σοσιαλισμό όταν κατ αρχήν συσπειρωθούμε όλοι κάτω απο την σημαία του ΠΑΜΕ και πάμε για επανάσταση χωρίς δικαίωμα λόγου και άποψης.Όταν αυτό συμβεί,οι γραφές λένε οτι ο Κουτσούμπας θα σταθεί μπροστά τους,θα πεί "πατερούλη άνοιξε" και τότε θα γίνει ο κάτοχος της πυξίδας του απόλυτου σοσιαλιστικού προσανατολισμού.

Μόνο οι ΑΝ.ΕΛ θα υποστηρίξουν την πρόταση μομφής.Ένα κόμμα με σαφείς δεξιούς προσανατολισμούς,υπέρμαχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και με αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στο δυναμικό της.Η υποστήριξη των ΑΝ.ΕΛ πάντως φωτίζει ακόμη περισσότερο την κατάντια της σημερινής αριστεράς και την αδυναμία της να συνταχθεί.

Για να τελειώσω.Πρώτη φορά εδώ και πάρα πολύ καιρό συμφωνώ με κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Αλλά θα ωφεληθούμε μόνο αν ξεχωρίσουμε τα "πώς" και τα "γιατί".Η πρόταση μομφής είναι μια κίνηση κοινοβουλευτική αλλά στοχεύει εκτός κοινοβουλίου.Σε εμάς.Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πως τα κουκιά δε βγαίνουν στην ψηφοφορία αλλά ξέρει επίσης οτι η πρόταση μομφής είναι μια κίνηση που μπορεί να σηκώσει τους Έλληνες από τον καναπέ και να τους βγάλει στον δρόμο.Και τότε τα κουκιά δεν θα μετράνε.Είναι μια ευθεία κίνηση αμφισβήτησης της "κυβέρνησης".

Καλεί κι εμάς να κάνουμε το ίδιο...


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στα δελτία των 8 οι εικόνες μιάς Ελλάδας που έρχεται.

Για να μπορούμε να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι όσον αφορά στην δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών πρέπει να σκεφτούμε πως οι δύο αυτοί άνθρωποι ανέλαβαν την ευθύνη της πράξης τους να καταταχθούν στην Χρυσή Αυγή.Χρυσή Αυγή σημαίνει με απλά λόγια μια συμμορία μπράβων που εξυπηρετεί το σύστημα για δικών της όφελος(για τα λεφτά τα κάνεις όλα...)και με την θέση οτι νόμος είναι αυτό που λέει ο πιο δυνατός.Άρα κατετάγησαν εκεί γνωρίζοντας(ή όχι)οτι αργά η γρήγορα είτε θα έπρεπε να κληθούν να κάνουν αυτό που τους συνέβη σε όποιον η οργάνωση θα θεωρούσε "εχθρό" είτε(όπως και συνέβη)θα έβρισκε του ίδιους το κακό.Όταν μπαίνεις στον κύκλο τη βίας,κανείς δεν σου εγγυάται οτι θα είσαι ο Θύτης.Πολλές φορές είσαι το θύμα.

Δέν είναι όμως αυτά τα αυτονόητα που με ανησυχούν.

Μου σηκώθηκε πραγματικά η τρίχα εχθές το βράδυ βλέποντας το βίντεο της δολοφονίας.Ανατριχιαστικά επαγγελματική δολοφονία,εν ψυχρώ,κυνική,με χαριστική βολή.Και η αμέσως επόμενη σκέψη μου.Ποιος ο λόγος να βγει στον αέρα αυτό το βίντεο?Ποιόν εξυπηρετεί τέτοιες εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και τη τηλεόρασης?

Μήπως είναι οι εικόνες μια Ελλάδας που έρχεται και θέλουν να μας εξοικειώσουν....?

Και εξηγούμαι(που έλεγε και ο πρωθυπουργός-αγαπούλης-σπαλομπριζόλας)

Μας κυβερνά ένα σύστημα βουτηγμένο στη διαφθορά πατόκορφα και μάλιστα με τις ευλογίες μας.Και όχι μόνο αυτό αλλά ακόμη και σήμερα που έχουμε απο καιρό ξεπεράσει τα όρια,πάλι προς την ίδια κατεύθυνση κοιτάμε.Γιατί?

Η γενιά που έφτιαξε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα,είναι η γενιά του Ανδρέα και της Μιμής.Η γενιά που ανδρώθηκε και γαλουχήθηκε με τα εύκολα κοινοτικά χρήματα.
Που έμαθε οτι ύψιστη αξιακή επιδίωξη είναι το πρώτο τραπέζι πίστα σε "τραγουδίστριες" που δέν τραγουδάνε,απλά βγαίνουν με τα εσώρουχα.
Που έμαθε πόσο φυσιολογικό είναι να θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά σε όποιο επίπεδο,όχι για να προσφέρεις,αλλά για να φτιάξεις την περιουσία σου.
Που έμαθε οτι οι δημοσιογράφοι δέν είναι αντικειμενικοί επαγγελματίες αλλά πληρωμένοι υπάλληλοι(και μάλιστα αδρά)των διαφόρων οικονομικών-πολιτικών συμφερόντων.
Που έμαθε πως είναι αποτελεσματικότερο για να βρεις δουλειά να έχεις το σωστό "δόντι" στο σωστό σημείο(η έστω το σωστό κώλο ρε αδερφέ...)απο το να σου βγουν τα μάτια να διαβάσεις,να εξελίξεις αυτό που κατέχεις,να κοπιάσεις....
Που έμαθε πως πέντε λεπτά στο γυαλί ως γλάστρα σε ένα τηλεσκουπίδι είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείς να πετύχεις.

Και όλο αυτό ντύθηκε με έναν αέρα γκλαμουριάς.Παίχτηκε παντού.Στις τηλεοράσεις,τα ραδιόφωνα,τα περιοδικά.Υπήρχαν θυμάμαι άνθρωποι που ψήφιζαν εκείνο τον ανεκδιήγητο τον Γιαννόπουλο μόνο και μόνο επειδή γουστάρανε που απελευθέρωνε το βραδινό ωράριο όταν ήθελε να πάει στα μπουζούκια.

Και σιγά σιγά και ύπουλα όλοι οι τιποτάδες απέκτησαν περίοπτη θέση στο μυαλό μας.Θέλαμε να ζούμε σαν αυτούς,να διασκεδάζουμε σαν αυτούς,να πηδάμε σαν αυτούς.

Σταδιακά τα μηδενικά απέκτησαν αξία και όσα άξιζαν μηδενίστηκαν.

Όχι απλά εξωτερικά.Βαθία μέσα μας,στη συνείδηση μας.

Και όλα αυτά μας φαίνονται εντελώς φυσιολογικά.Είναι η ζωή μας.

Θλίψη....

Και επανέρχομαι στην αρχική μου ανησυχία.Μέσα σε διάστημα δύο μηνών,έχουμε δεί τρεις ανθρώπους(των "δύο άκρων") να δολοφονούνται και να γίνονται οι τελευταίες τους στιγμές πρωτοσέλιδα.

Θαρρώ δυστυχώς οτι είναι η εικόνα μιας Ελλάδας που έρχεται.Όποιου η ραχοκοκαλιά δέν σκιρτά σε μια τέτοια ιδέα μπορεί να κλείσει τον υπολογιστή μόλις διαβάσει αυτό και να ξανανοίξει την τηλεόραση,το θεωρεί ήδη φυσιολογικό.Οι υπόλοιποι ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά....


Υ.Γ:Θα κλείσω με ένα στιχάκι του Βασίλη Νικολαΐδη που αντικατοπτρίζει πλήρως την Ελληνική νοοτροπία τα τελευταία πολλά χρόνια..

Καράβι ταξιδεύει χωρίς τον καπετάνιο,
αν και κομμάτι δύσκολο,νομίζω πως μπορεί
Μα πάει στον πάτο σούμπιτο αν δεν έχει ρουφιάνο
Είναι μια επιστήμη της θάλασσας κι αυτή

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Είμαστε πολλοί. Είμαστε αναξιοπρεπείς. Είμαστε Έλληνες.

Είναι τρομακτικός ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρινόμαστε στον χειρισμό που δεχόμαστε.

Η "κυβέρνηση" παραμονές των νέων μέτρων κατάφερε με δύο απλά τεχνάσματα να παραπλανήσει και να στρέψει αλλού τον εγκεφαλικά παράλυτο Ελληνικό λαό.

Με το πιο παλιό προβοκατόρικο τρόπο, αυτόν της δολοφονίας κατάφερε να κάνει τους μισούς εγκεφαλικά παράλυτους Έλληνες (που κατέληξαν μέσα από τα βιώματα της τελευταίας πενταετίας στη χρυσή αυγή και πέριξ) να κυνηγάνε το φάντασμα του άλλου άκρου. Ενός άλλου άκρου βέβαια το οποίο ποτέ ιστορικά δεν χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους για να τα λέμε κι αυτά.

Και τους άλλους μισούς εγκεφαλικά παράλυτους Έλληνες κατάφερε μέσα σε μία μέρα ζεστή, με ήλιο και με τον freddo ανα χείρας να τους κάνει να παραδώσουν στα παιδιά τους το 7ήμερο χωρίς ωράριο. Και μάλιστα έδειχναν να το απολαμβάνουν δεόντως, άσχετα που απλά έφερναν σβούρες γύρω γύρω χωρίς φράγκο για να ψωνίσουν. Κανείς δεν τους εξήγησε ότι άνθρωποι πέθαναν για το 5ήμερο 8ώρο. Δεν τους ένοιαζε και ποτέ άλλωστε. Μόνο ο Ολυμπιακός να κερδίζει. Άντε και το Αιγάλεω.

Είναι αναξιοπρεπές να ανοίγεις το μαγαζί σου στερώντας μία και μοναδική μέρα ξεκούρασης από τον εαυτό σου και τους γύρω σου.
Είναι αναξιοπρεπές να πας να ψωνίσεις από το μαγαζί γνωρίζοντας ότι καταργείς την αργία της Κυριακής. Και από σένα και από τον διπλανό σου.
Είναι αναξιοπρεπές να πας να ψωνίσεις Κυριακή από την πολυεθνική ξέροντας ότι οι υπάλληλοι χάσανε την Κυριακή τους αμισθί χωρίς να έχουν δικαίωμα να μιλήσουν.

Είναι αναξιοπρεπές να θέλεις αυτόν τον κόσμο για τα παιδιά σου.

Είναι αναξιοπρεπές να είναι ο εαυτός σου το μοναδικό πράγμα που σ ενδιαφέρει.

Είμαστε αυτοί που είμαστε και μας αξίζει πέρα για πέρα αυτό που μας συμβαίνει.

Δεν έχουμε φτάσει στον πάτο, ακόμη φτάνουμε. Κι αυτό γιατί είμαστε τόσο βαθιά αποχαυνωμένοι που ακόμη και έννοιες που μπορούν να σε κρατήσουν όρθιο όταν όλα τ άλλα έχουν τελειώσει είναι πλέον νεκρές.

Αξιοπρέπεια, εγωισμός, ντροπή, μαχητικότητα.

Η Ελλάδα στην εντατική με υπουργό υγείας τον Άδωνι.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!